Met Fietswinst naar het grootwarenhuis

Met Fietswinst naar de supermarkt

Ontdek de fietswinst die je haalt door inkopen te doen met je fiets
(en een 2-zit fietskar)

Nu ik kinderen heb, is zaterdagochtend het traditionele moment om inkopen te doen voor de komende week. Tijdens de Covid19 lockdown kwam mijn wagen alleen nog uit de garage om wekelijks de boodschappen te doen, u kent dat wel. De reden om de auto te gebruiken is vooral omdat ik een groot laadruim nodig heb om al mijn aankopen in te vervoeren, en ook wel omdat ik het zo gewoon ben. Ik vroeg me af of deze taak ook met de fiets en kar te doen is, dus deed ik gewoon de test.

Hier lees je mijn ervaring en de geboekte fietswinsten.

De klassieke fietswinstjes

Kiezen voor de fiets om te gaan winkelen, betekent geen brandstofkosten (fietswinst#1), geen CO2 uitstoot (fietswinst#2) en geen verkeer- en parkeerstress (fietswinst#3). Op mijn traject naar de winkel kan ik via het park rijden, dat ommetje neem ik er met veel plezier bij, lekker genieten van de heerlijke zomergeuren (fietswinst#4) terwijl ik de beentjes wat strek (fietswinst#5).

Aangekomen bij de winkel kan ik me vlot parkeren vlak aan de ingang, leuk en vooral handig als je leeggoed bij je hebt, je moet immers niet over en weer met de winkelkar (fietswinst#6).

Het moment van de waarheid

Past een volle kar inkopen in mijn Thule Coaster XT fietskar?

Alle aanschuivende mensen (Coronatijd remember) kijken met argusogen toe wanneer ik mijn fietskar begin in te laden. Een winkelmedewerker geeft me zelfs wat vriendelijke laadtips. Ik laad zelfverzekerd de fietskar in en jawel er is zelfs nog ruimte over, er zou nog makkelijk een bak bier bij kunnen, of nog eens 2 x 12 rollen wc-papier…

De extra kofferruimte, het “grote voordeel” die me in het verleden steeds deed kiezen voor mijn wagen, blijkt nu eigenlijk geen overtuigend argument meer te zijn. Een volle winkelkar past immers even goed in mijn 2-zitter (fietswinst#7). Zelden doe ik meer inkopen…

Een volle winkelkar past even vlot in een 2-zit fietskar als in een autokoffer

fietswinst#7

Extra ruimte in een fietskar kan je bovendien creëren door de zitvoorzieningen voor de kids te verwijderen.

Het winkelkarretje proper terugzetten in het rek was geen moeite aangezien ik naast de ingang sta. Terug via het bos naar huis, weer heerlijk genieten, nu moet ik wel wat sportiever trappen om vooruit te geraken, maar niets beter dan een goeie workout om de conditie op punt te houden.

Thuis word ik bijkomend verrast door een onverwacht voordeel. Als ik de fietskar ontkoppel kan ik gewoon met al mijn boodschappen tot in de keuken rijden. Superhandig om alles uit te laden (fietswinst#8).

Conclusie

Voor mij is het duidelijk, voortaan kies ik voor fiets en kar als ik boodschappen doe. Zo doe ik volgende fietswinst:

  1. geen brandstofkosten
  2. geen uitstoot
  3. geen verkeer- en parkeerstress
  4. genieten van natuurschoon en vertragen
  5. gratis workout
  6. parkeren vlak aan de winkelingang
  7. 2-zit fietskar is ruim genoeg voor de wekelijks inkopen (gezin met 2 kinderen)
  8. Handig boodschappen uit de fietskar halen in de keuken

Welke voordelen kunnen JOU overtuigen om de wagen wat meer te laten staan? De keuze voor de fiets, voor kleine boodschappen zoals naar de bakker maar tevens voor wekelijkse inkopen? Ik kies voor de fiets, jij ook?

3 gedachten over “Met Fietswinst naar het grootwarenhuis

  1. Toen wij onze wagen uitleenden voor twee weken moesten wij een oplossing zoeken voor onze inkopen. Wij hebben toen een kleine transportaanhanger aangeschaft waar twee van die vouwkratten zoals op de foto’s bij het artikel inpassen. Samen met de fietstassen is er voldoende ruimte voor onze inkopen. Sindsdien gebruiken wij de wagen bijna niet meer voor naar de winkel te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s